Homestay Kota Bharu Murah kami menyediakan penginapan yang berkonsep bajet dan sederhana tanpa meminggirkan ciri-ciri keselesaan dan kemudahan kepada pelanggan. Homestay Murah Kota Bharu kami ini terletak di bandar Wakaf Che Yeh, Kota Bharu Kelantan yang terkenal sebagai pusat pelancongan dan membeli belah di Kelantan ini. Anda boleh ke Homestay Kota Bharu bagi mendapatkan maklumat lanjut mengenai perkhidmatan kami.

 

Kemudahan Di Homestay

 1. Aircond
 2. Astro
 3. Led tv
 4. Peti sejuk
 5. Rice cooker
 6. Water heater
 7. Meja makan
 8. Meja solek
 9. Almari baju
 10. Cermin besar
 11. Instant nescafe
 12. Air mineral
 13. Tuala
 14. Pancuran air bilik mandi

 

Kemudahan Di Persekitaran Homestay

 1. 7 Eleven
 2. Caltex
 3. Macdonalds
 4. D’klasik Kopitiam
 5. Black Pepper Cafe
 6. Eddlee Fried Chicken
 7. Restoran Ikan Bakar
 8. Dan banyak lagi

 

Tempat Menarik Sekitar Homestay

 1. Pasar Malam Wakaf Che Yeh
 2. Pasar Borong Wakaf Che Yeh
 3. Pasar Awam Bersepadu Wakaf Che Yeh
 4. Gedung Tekstil Saleem Aziz
 5. Gedung Tudung Humaira Scarf
 6. Dan lain-lain

 

Terma & Syarat

 1. Pihak Bonda Homestay hanya menerima tempahan pelanggan pada saat akhir jika masih ada kekosongan.
 2. Pelanggan disarankan menempah selewat-lewatnya tujuh(7) hari dari tarikh sewaan.
 3. Pelanggan diwajibkan melakukan pembayaran deposit bagi setiap tempahan sebanyak RM100.00 ke akaun pihak Bonda Homestay untuk tujuan mengunci tempahan berkenaan.
 4. Sebarang pembatalan tempahan akan menyebabkan deposit pelanggan dikira hangus.
 5. Sebarang perubahan waktu dan masa tempahan perlu diberitahu kepada pihak Bonda Homestay sekurang-kurangnya tiga(3) hari dari tarikh tempahan. Jika tidak, deposit pelanggan akan dikira hangus.
 6. Sebarang ketidakhadiran pelanggan mengikut tarikh dan masa tempahan akan menyebabkan tempahan terbatal dan pihak Bonda Homestay berhak mengambil tempahan daripada pelanggan-pelanggan lain.
 7. Bonda Homestay hanya membenarkan tetamu sah yang berdaftar sahaja menginap di sini. Untuk tujuan ini anda perlu mengemukakan Kad Pengenalan/Passport semasa urusan Check In.
 8. Bilangan maksimum penghuni dewasa yang dibenarkan menginap di Bonda Homestay adalah seramai dua belas(12) orang sahaja.
 9. Waktu Check In adalah 2.00pm dan selewat-lewatnya 4.00pm
 10. Waktu checkout selewat-lewatnya 12.00pm
 11. Pelanggan bertanggungjawab sepenuhnya ke atas keselamatan homestay dan segala harta benda homestay. Setiap kali sebelum keluar meninggalkan homestay, pelanggan perlu memastikan segala suis elektrik, pintu dan pagar ditutup dan dikunci sepenuhnya.
 12. Pelanggan tidak dibenarkan sama sekali merosakkan atau mencuri harta benda homestay. Jika ingkar, pihak Bonda Homestay akan menuntut kerugian dan laporan polis akan dibuat.
 13. Pelanggan tidak dibenarkan sama sekali membawa keluar barang-barang yang terdapat dalam homestay tanpa kebenaran pihak pengurusan Bonda Homestay.
 14. Pelanggan perlu memastikan segala jenis sampah dibuang ke dalam tong sampah yang telah disediakan oleh pihak pengurusan.
 15. Merokok adalah dilarang sama sekali di dalam homestay bagi tujuan keselamatan.
 16. Tidak dibenarkan membawa sebarang minuman keras, dadah dan sebarang benda yang menyalahi undang-undang ke dalam premis. Jika ingkar, laporan polis akan dibuat.
 17. Dilarang membawa binatang peliharaan di dalam homestay.
 18. Pelanggan tidak dibenarkan membuat bising sehingga mengganggu ketenteraman penghuni lain selama menginap di Bonda Homestay.
 19. Pelanggan perlu memastikan segala barang-barang diletakkan di tempat asal sebelum melakukan sebarang urusan check out dengan pihak pengurusan.
 20. Kunci premis perlu diserahkan kepada pihak pengurusan semasa urusan check out.

 

Harga Penginapan

Harga yang ditawarkan oleh pihak kami adalah amat berpatutan dengan ciri-ciri keselesaan, kemudahan dan keluasan Homestay Murah Kota Bharu ini:

 1. 1 hari – 3 hari: RM200/hari
 2. 4 hari – 7 hari: RM160/hari
 3. 8 hari dan ke atas: Harga boleh dibincangkan

 

Pelanggan-pelanggan boleh ke Homestay Wakaf Che Yeh bagi mendapatkan maklumat mengenai cara melakukan tempahan penginapan.

Homestay Kota Bharu Murah ini boleh dihubungi di:

Bonda Homestay Kota Bharu

No 363 Taman Paya Rambai, Jalan Bayam,

15200 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.

+60 13-401 4200